Press "Enter" to skip to content

Візит Пелосі: Тайвань підняв у небо винищувачі

Борт Пелосі наближається до острова. Китай закрив Тайванську протоку і продовжив “навчальну стрільбу” за допомогою артилерії та РСЗВ.

Тайвань підняв у небо винищувачі з авіабази Chiayi Air Base, коли спікер нижньої палати Конгресу США Ненсі Пелосі летіла на острів, проти чого виступав Китай. Про це у суботу, 30 липня, повідомив журналіста Чаудхарі Парвез у Twitter.

“Китайські війська почали обстріли Тайванської протоки бойовими артилерійськими снарядами. Хоча Китай стверджує, що це всього лише навчання, тим часом Тайвань щойно підняв винищувачі з авіабази Chiayi Air Base”, – пише журналіст, посилаючись на джерела.

Зазначимо, що борт Пелосі, за даними радарів, наближається до Тайваню. За пересуванням літака вже спостерігають понад 50 тисяч людей.

Також стало відомо, що китайські бойові кораблі стежать за американською авіаносною ударною групою на чолі з атомним авіаносцем CVN 76 Ronald Reagan.

Водночас Китай закрив Тайванську протоку і продовжив “навчальну стрільбу” за допомогою артилерії та РСЗВ. Також місцеві ЗМІ зафіксували перекидання РСЗВ до провінції, яка розташована всього за 180 км від Тайваню.

Be First to Comment

Залишити відповідь