Press "Enter" to skip to content

Швеція надасть Україні нову партію протитанкової зброї

У пакеті передбачені протитанкова зброя, кулемети та обладнання для розмінування. Вартість пакету підтримки складає 500 мільйонів шведських крон.

Уряд Швеції готується погодити п’ятий пакет військової допомоги для України. Про це у коментарі TT сказав міністр оборони Петер Гультквіст.

У пакеті передбачені протитанкова зброя, кулемети та обладнання для розмінування. За його словами, про цю зброю просила українська сторона.

“Цього разу йдеться про матеріальну підтримку, яку Україна спеціально запросила”, – каже міністр оборони Петер Гультквіст.

Вартість пакету підтримки складає 500 мільйонів шведських крон. Не пізніше 2 червня було ухвалено рішення про постачання в Україну озброєнь, у тому числі й морського робота-мішені.

Раніше Швеція надала фінансову підтримку фонду Центрального банку України для оборони України та 110 мільйонів шведських крон фонду НАТО Україна для підтримки Збройних сил України.

“Важливо, щоб підтримка України з боку демократичних країн Європи була постійною та довгостроковою”, – каже Гультквіст.

Коли ці поставки відбудуться, Пітер Гультквіст не хоче вдаватися до подробиць, але каже, що в інтересах усіх, щоб це відбулося якнайшвидше.

На питання, чи вплине членство в НАТО на подальшу військову підтримку Швеції, яка надається Україні, Петер Гультквіст відповів негативно:

“Уже сьогодні точаться дискусії між різними країнами про те, як ми можемо разом надавати посилену підтримку”.

Be First to Comment

Залишити відповідь