Press "Enter" to skip to content

США не послаблять санкції проти Росії в обмін на зерно – ЗМІ

Вашингтон скептично сприймає позицію Москви у переговорах з ООН, які мають розблокувати постачання з українських портів.

Вашингтон не погодиться зняти частину санкцій з Москви в обмін на зняття блокади з українських портів для експорту зерна. Про це повідомило видання Politico із посиланням на джерела.

Зазначається, що ООН намагається укласти угоду з Росією щодо відновлення експорту зерна з України через Чорне море. Проте представники адміністрації президента Джо Байдена та законодавці дуже скептично сприймають “сумлінність” Росії.

Як наголосив представник ООН у коментарі виданню, нещодавні заяви Москви про зняття блокади в обмін на санкції “ускладнює крихкі переговори”.

Один американський чиновник назвав пропозицію РФ “дипломатією здирства” і заявив, що США не погодяться на угоду, яка зніме будь-який економічний тиск на Кремль.

“Важко сприймати щирість пропозицій Росії з огляду на те, як вона активно і навмисно знищує продукти в Україні та посилює глобальну продовольчу безпеку”, – заявив офіційний представник США.

Республіканці також обурилися закликами РФ до ослаблення санкцій.

Сенатор від штату Айдахо Джим Ріш зазначив в інтерв’ю, що вимога Москви про послаблення санкцій в обмін на зняття їхньої блокади в Чорному морі рівносильна “шантажу”.

Як пише Politico, американські законодавці наполягають на тому, щоб адміністрація Байдена допомогла Україні відкрити порт в Одесі, однак у Білому домі виключили відправку військових кораблів до регіону, оскільки це може призвести до подальшої ескалації.

Be First to Comment

Залишити відповідь