Press "Enter" to skip to content

Зеленський присвоїв польському місту звання Місто-рятівник

Зеленський подякував польським діячам культури, спорту, духовенства та простим людям, які підтримують Україну.

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про присвоєння польському місту Жешув звання Місто-рятівник.

“Перед цим виступом я підписав указ, який наголошує на особливій ролі польського міста Жешув. Я ввів спеціальне почесне звання Місто-рятівник для міст-партнерів нашої держави, які сьогодні роблять неможливе для допомоги нам, для допомоги нашим людям, для допомоги нашій армії, від імені всього українського народу я висловлюю велику подяку місту Жешуву – першому Місту-рятівнику“, – сказав Зеленський на спеціальному засіданні Верховної Ради за участю президента Польщі Анджея Дуди.

Зеленський також подякував польським діячам культури, спорту, духовенства та простим людям, які “підтримують нас – дають великі концерти, виходять на змагання з українською стрічкою, або приїжджають з Познані до Бучі, щоб просто пекти хліб”.

“Я вірю, що незабаром українці та поляки зберуться за одним великим столом, щоб розділити між собою цей хліб. Розділити між собою найважливіші почуття – почуття миру. Розділити смак перемоги. Перемоги України. Спільної перемоги. І вимовити тост за вашу та нашу свободу”, – сказав президент.

Жешув, розташований неподалік від українського кордону, став своєрідним центром допомоги Україні після російського вторгнення. Тут якийсь час працювало Представництво ЄС після від’їзду з Києва, сюди прилітали військові літаки зі зброєю для української армії та перевезення українських поранених на лікування.

Be First to Comment

Залишити відповідь