Press "Enter" to skip to content

Глава Пентагону відвідає Тбілісі і Київ із закликом проводити реформи, необхідні для членства в НАТО

Глава американського оборонного відомства Ллойд Остін в ході візиту до Грузії і України на майбутньому тижні закличе ці країни здійснити перетворення, необхідні для того, щоб претендувати на вступ до НАТО, повідомляє Пентагон.

“Остін у Грузії і Україні зазначить, що двері в НАТО відкриті, і закличе ці країни піти на необхідні перетворення, щоб претендувати на членство в оборонному альянсі”, – йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті Міноборони США.

Як повідомлялося, після України і Грузії Остін відвідає Румунію і Бельгію. У Брюсселі глава Пентагону проведе зустріч з міністрами оборонних відомств країн НАТО. За даними Пентагону, як очікується, на цій зустрічі обговорять Росію, а також проблеми з боку Китаю.

Раніше в Пентагоні повідомили, що Остін вирушає в поїздку Європою цими вихідними. У Грузії він зустрінеться з прем’єром цієї країни Іраклієм Гарібашвілі і міністром оборони Джуаншером Бурчуладзе, а в Україні – з президентом Володимиром Зеленським та главою Міноборони Андрієм Тараном.

У Румунії глава Міноборони США зустрінеться з президентом Клаусом Йоганнісом і з міністром оборони Миколу Чьюке.

Be First to Comment

Залишити відповідь