Press "Enter" to skip to content

Митрополит Епіфаній і Блаженніший Святослав звернулися до вірян з посланням напередодні Великодня

Глава УГКЦ, Блаженніший Святослав у Великодньому посланні побажав благословенних Великодніх свят та закликав дорожити даром життя.

Як повідомляє Укрінформ, Послання розміщене на сайті УГКЦ.

“Вітаю тих, хто в цей час пандемії почувається самотнім і покинутим. Пам’ятайте: коли ви молитеся, то воскреслий Господь завжди є з вами і силою християнської молитви ви об’єднані з усією спільнотою Його Церкви. Ви не самі! Вітаю всіх хворих і немічних, а також медпрацівників та ваших рідних і близьких, які вами опікуються. У це свято перемоги життя над смертю прошу вас: дорожіть даром життя, а тілесне терпіння обіймайте в молитві як жертву, бо це “приємний запах духовний” для Господа”, – наголосив Глава УГКЦ.

За його словами, останній рік люди прожили немов у гробі за “замкненими дверима” карантинних обмежень, які періодично посилювалися. А храми та монастирі в деяких країнах світу справді були зачиненими для богомільників заради безпеки.

Блаженніший Святослав передав вітання і українським захисникам: “Нашим військовим і тим, що перебувають на окупованих територіях та в Криму, засилаю свій щирий пасхальний привіт і запевнення в молитвах, щоб воскреслий Господь кріпив ваш дух і зберіг вас живими та здоровими”.

Глава УГКЦ побажав вірянам благословенних Великодніх свят, смачного свяченого яйця та світлої пасхальної радості.

У християн східного обряду Світле Христове Воскресіння цьогоріч припадає на 2 травня.

Be First to Comment

Залишити відповідь