Press "Enter" to skip to content

У Чернівцях відремонтують університет імені Юрія Федьковича

Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича стане одним з об’єктів культурної спадщини України, які будуть оновлені за програмою «Великої реставрації» – нового проєкту, що є частиною президентської програми «Велике будівництво».

Про це повідомляє пресслужба Чернівецької ОДА.

Зазначається, що в ході реставрації буде відремонтована церква Трьох Святителів, що розташована на території Чернівецького національного університету, і яка є об’єктом Світової спадщини ЮНЕСКО. Церква потребує значної реставраційної роботи. Зокрема, планується усунути тріщини, які утворилися як на фасаді, так і всередині будівлі.

За словами голови ОДА Сергія Осачука, в даний момент підготовка до початку робіт наближається до завершення. Для реставрації церкви вже виготовили проєктно-кошторисну документацію, зараз готуються оголосити тендер.

«Держава кошти підготувала. Програма працює, тому реагувати та запускати процес необхідно швидко», – сказав він.

Крім цього, буде оновлено господарський двір навчального закладу: тут планують облаштувати крамницю із сувенірами, кафе та місця відпочинку.

«Ця територія має величезний потенціал для Чернівців. Вечорами тут доречно проводити літературні читання, концерти та інші активності. Університетський дворик може стати новою родзинкою у культурному і громадському житті міста», – наголосив голова ОДА.

Be First to Comment

Залишити відповідь