Press "Enter" to skip to content

Іран офіційно запросив Україну, Канаду та США долучитися до розслідування катастрофи літака МАУ

Іран офіційно запросив представників США, Канади та України долучитися до розслідування причин катастрофи українського літака Boeing-737, що розбився у Тегерані в середу.

Про це повідомляє CNN.

«Національна агенція транспортної безпеки США (NTSB) візьме участь у розслідуванні катастрофи рейсу МАУ, який розбився в Ірані, унаслідок чого загинули 176 людей», – йдеться у повідомленні.

Агенція повідомила, що не буде “спекулювати щодо причин катастрофи”.

Речник МЗС Ірану Аббас Мусаві заявив, що для участі у розслідуванні були запрошені і представники України та компанії Boeing, що виробила літак МАУ, який упав у Тегерані.

За його словами, слідство про причину катастрофи літака офіційно розпочато на основі міжнародних рекомендацій, викладених Міжнародною організацією цивільної авіації.

Також до розслідування долучиться Рада з безпеки транспорту Канади.

Як повідомлялося, у середу, 8 січня, орієнтовно о 6:00 за тегеранським часом (близько 4:30 за київським часом) після зльоту з тегеранського аеропорту ім. Імама Хомейні розбився літак Boeing-737 української авіакомпанії “Міжнародні авіалінії України”, що здійснював рейс PS752 за маршрутом Тегеран – Київ.

На борту літака було 176 осіб: 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Всі вони загинули. Серед них 11 українців – двоє пасажирів і дев’ятеро членів екіпажу. Також, за даними МЗС, серед загиблих 82 громадян Ірану, 63 – Канади, 10 – Швеції, 4 – Афганістану, а також по 3 громадян ФРН і Великої Британії.

Be First to Comment

Залишити відповідь