Press "Enter" to skip to content

Умеров винить у зриві обміну полоненими саме Путіна

Заступник глави Меджлісу кримськотатарського народу, колишній політв’язень Ільмі Умеров заявив, що обмін утримуваними особами залежить виключно від президента РФ Володимира Путіна.

Про це повідомляє Політик посилаючись на Інтерфакс-Україна.

“Я впевнений, що більшість політв’язнів…прекрасно розуміють ситуацію, в якій вони знаходяться. Переважна більшість з них правильно оцінює ситуацію і усвідомлює, що обмінний процес знаходиться не в наших руках, а в руках Володимира Путіна”, – сказав він.

Умеров вважає, що саме Путін винен у тому, що всупереч очікуванням у кінці серпня не відбувся обмін утримуваними особами.

“Це його гра, “геніальний хід”… Він довів до точки кипіння цю ситуацію: склали списки, родичі поїхали (хто до Києва, хто в Москву), адвокати поїхали. І довівши ситуацію до такої серйозної верхньої точки, він дав задній хід, поставивши нову умову – звільнити того свідка у Боїнгу (бойовика “ДНР” Володимира Цемаха, якого в голландській прокуратурі вважають підозрюваним у справі про знищення рейсу MH17 в липні 2014 року – ред). Це дуже серйозна провокація, це черговий злочин, який Путін зробив. Я впевнений, йому це просто так не зійде. Коли буде Міжнародний суд у Гаазі, цей епізод обов’язково спливе”, – сказав Умеров.

Be First to Comment

Залишити відповідь