Press "Enter" to skip to content

Трамп передумав давати Україні 250 млн. Доларів військової допомоги

Президент Дональд Трамп серйозно розглядає план блокування 250 мільйонів доларів США у вигляді військової допомоги Україні, що ще більше зміцнить його позицію по відношенню до президента Росії Володимира Путіна. 

Про це повідомляє Політик посилаючись на УНН з посиланням на матеріал телеканалу CNN.

Таке рішення, про яке вперше повідомила Politico, швидше за все, викличе міжпартійний протест з боку членів Конгресу, які вважають, що допомога США необхідна для протидії російському військовому втручанню в регіоні.

Численні джерела, знайомі з цією темою, повідомляють CNN, що президент висунув ідею призупинити програму фінансування на кілька тижнів. Нещодавно Білий дім повідомив відповідні відомства і комітети Конгресу про свій намір заблокувати допомогу Україні, повідомив один джерело.

Однак, цей джерело повідомило, що залишаються питання про те, що Трамп в кінцевому підсумку зробить, і офіційні особи США чекають, яка його позиція після очікуваної наступного тижня зустрічі з українським президентом.

Цей намір було підтримати виконуючим обов’язки начальника штабу Трампа Міком Малвени, але, за словами іншого джерела, проти нього виступили деякі в Держдепартаменті і Раді національної безпеки.

“Було приємно зустрітися в Києві з моїми українськими колегами з національної безпеки і оборони. Дискусії чітко показують, що ми поділяємо загальну прихильність забезпеченню безпеки і суверенітету України та недопущення її економічної експлуатації Китаєм “, – написав Болтон в Twitter в середу.

CNN звернулася за коментарями до Білого дому, Управління з питань управління та бюджету і Рада національної безпеки.

Публічне прихильність Трампа до Путіна і Росії налякало союзників і законодавців США. Це питання тільки посилилося недавніми коментарями Трампа на саміті G7, в яких він, здається, применшив значення військового вторгнення Росії в Україну і запропонував відновити Росію в групі провідних світових економік.

Один із сенаторів повідомив, що реакція Конгресу на таке рішення Трампа буде “запеклої”.

Нагадуємо, Трамп сумнівається в необхідності виділяти кошти на військову допомогу Україні.

Be First to Comment

Залишити відповідь