Press "Enter" to skip to content

Дозиметри на Росії зашкалюють, “новий Чорнобиль”? Шокуючі подробиці

Зафіксований стрибок радіації до 2 мкЗв/год перевищує нормальний радіаційний фон у 20 разів

В Северодвінську Архангельської області зафіксували раптовий стрибок радіації в атмосфері, пише Політик посилаючись на Знай

Екологи б’ють на сполох, оскільки місто розташоване в 30 км від села Ненокса, де 9 серпня стався вибух на військовому полігоні при випробуванні рідинної реактивної рухової установки.

Наголошується, що зафіксований стрибок радіації до 2 мкЗв/год перевищує нормальний радіаційний фон у 20 разів.

Представники Greenpeace звернулися за роз’ясненнями в Росспоживнагляд. Втім відповіді так і не дочекалися. Відомство не повідомляє ані про причини, а ні про наслідки.

При цьому зазначені значення можуть бути індикатором наявності в повітрі альфа – і бета-випромінюючих радіонуклідів, небезпечних при внутрішньому опроміненні (наприклад, при вдиханні радіоактивних газів або аерозолів).

Greenpeace вкортре закликає провести необхідні перевірки та встановити істину причину зміни радіаційного фону в регіоні.

Як стало відомо, після вибуху на військовому полігоні в Росії жертвами НП стало п’ять співробітників держкорпорації “Росатом”. Також ще трьоє осіб потрапили до лікарні з опіками та іншими травмами.

Be First to Comment

Залишити відповідь