Press "Enter" to skip to content

Україна спростить отримання дозволів для візитів до Криму – Зеленський

Президент України анонсував закріплення на законодавчому рівні отримання документів для візитів до окупованого Криму.

Про це Володимир Зеленський заявив під час виступу перед громадою кримських татар у Туреччині.

“Ми розуміємо, як важливо для вас відвідувати родичів і рідну землю. Найближчим часом на законодавчому рівні буде затверджено положення, яке спростить отримання дозволу для відвідування Криму”, – сказал він, інформує politik.org.ua з посиланням на джерело.

Президент запевнив, що українська влада буде допомогати переселенцям із Криму.

Зеленський висловив переконання, що настане день, коли Крим обов’язково повернеться до України і роз’єднані кримськотатарські родини зберуться за одним столом.

Наразі для іноземних громадян передбачена процедура отримання дозволу на відвідування Криму. Документ видається тільки при наявності підстав, що підтверджують мету візиту, а саме, зокрема, смерть близьких, проживання на півострові рідних, наявність нерухомості тощо. Наявність цих підстав так само має бути підтверджено документально.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Володимир Зеленський прибув з робочим візитом до Туреччини

Президент України Володимир Зеленський прилетів до Анкари, де він зустрінеться з президентом Реджепом Ердоганом. Дводенний візит передбачає

Стали відомі головні теми перемовин Зеленського в Туреччині перемовини з турецьким лідером в Анкарі, сторони сподіваються домовитися про подальші спільні кроки в промисловості, адже вже мають високий рівень співпраці в розвитку ВМС України і Туреччини в сфері безпілотних літальних апаратів, ракетних комплексів, літаків та іншої техніки. Зеленський налаштований вирішити інфраструктурні проблеми. Зокрема, перейматиметься досвід турецьких підрядників. Питання деокупації Криму також буде обговорюватися. На цей раунд полетів і чинний народний депутат,

До Туреччини Зеленський вирушить із лідером кримських татар Джемілєвим
лідер кримських татар Мустафа Джемілєв. У Стамбулі президент України проведе зустріч із Вселенським патріархом Варфоломієм.

Be First to Comment

Залишити відповідь