Press "Enter" to skip to content

Синоптики розказали, чого українцям чекати від погоди цього літа

Синоптик Леонід Горбань розповів, коли в Україні почнеться справжнє спекотне літо, а також які неприємні сюрпризи чекають українців впродовж трьох літніх місяців.

Новину передає “Політик” посилаючись на “Преса України“.

Сьогодні, 4 травня, український синоптик Леонід Горбань дав свій прогноз на літо 2019 року. За його словами, цьогоріч у зв’язку з кліматичними змінами літо для українців буде пізнім та коротким.

Леонід Горбань зазначив, що спека стартує з середини червня. На її завершення можна буде очікувати з 15 серпня до 1 вересня. Синоптик додав, що літо буде дощовим та прохолодним.

«На заході країни температура складе всього +15 +17 градусів, а в центрі і на сході +17 +19 градусів тепла. З 6 червня очікується різкий стрибок температури вгору – до +22 +26 градусів», – уточнив він.

Сильні зливи з градом можна очікувати 16-17 червня.

«Взагалі червень цього року буде теплий, навіть гарячий, а дощів у другій його половині не передбачається. 14-15 червня розпочнеться спека – до + 27 + 32 градусів», – наголосив Горбань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні зросла середня зарплата: хто став отримувати більше

Липень порадує теплою температурою повітря 6-7 числа, а саме + 27 + 32 градусами, які протримаються до 17 липня.

«Початок серпня буде спекотним, але з 10 числа температура різко почне падати до + 19 + 22 градусів і нижче. Закінчиться літо в Україні прохолодною погодою і дощами», – підсумував він.

Be First to Comment

Залишити відповідь