Press "Enter" to skip to content

Один з основних претендентів на посаду президента Єврокомісії планує заблокувати Nord Stream 2

Проект газопроводу Nord Stream 2 шкодить інтересам ЄС і його потрібно заблокувати, аби зменшити залежність від російського газу.

Про це заявив кандидат від Європейської народної партії (ЄНП) на посаду президента Єврокомісії Манфред Вебер в інтерв’ю польському виданню Polska Times.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Курт Волкер виступив за прямий діалог Зеленського і Путіна

“Я противник цього проекту. Він суперечить інтересам Євросоюзу, оскільки збільшує залежність від російських енергоносіїв. Натомість ми потребуємо більшої незалежності від російського газу. Як голова Єврокомісії я застосую усі можливі положення, щоб заблокувати “Північний потік-2”, – підкреслив Вебер.

Відповідаючи на запитання, що таким чином він виступає проти офіційної позиції німецького уряду, Вернер зауважив, що він кандидує на цю посаду не від Німеччини, а від ЄНП.

“Європа – це 28 країн. Думаючи про Європу, ми повинні замислитися про незалежність від російського газу”, – підкреслив Вебер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гройсман заявив про готовність співпрацювати із Зеленським за умов, що не буде ідеологічних розбіжностей

Він зауважив, що з цього приводу ведуться “складні дискусії” з французькими та німецькими політиками та іншими європейськими лідерами.

Be First to Comment

Залишити відповідь