Press "Enter" to skip to content

Україна йде у НАТО: нардепи ВР закликали НАТО розпочати процедуру надання ПДЧ на саміті у Лондоні

Верховна Рада проголосувала за проект постанови №10007 «Про звернення Верховної Ради України до Парламентської асамблеї НАТО, національних парламентів держав-членів НАТО щодо набуття Україною членства»,

За таке рішення проголосувало 243 народних депутатів. Новину Політик подає посилаючись на Бабель.

Рада закликає лідерів держав-членів Альянсу схвалити на ювілейному саміті НАТО у Лондоні у грудні 2019 року план дій для України та рекомендацій практичної підтримки (ПДЧ — План дій щодо членства в НАТО). Це дозволяє почати офіційну процедуру двосторонньої підготовки України до вступу у Північноатлантичний Альянс, згідно з передбаченим порядком НАТО від 1949 року.

У пояснювальній записці йдеться, що постанова дасть можливість країні зміцнити свою демократію, підвищити рівень економічного та оборонного потенціалу, а також дозволить зупинити агресію Росії не тільки в Україні, але і в Європі.

Нагадаємо,

  • Верховна Рада схвалила зміни до Конституції про стратегічний курс на вступ України в Євросоюз та НАТО. За законопроект №9037 проголосовали 334 депутати.
  • У 2019 році Україна має намір завершити розробку ряду вітчизняного озброєння і почати деякі поставки в армію. РНБО затвердить державний оборонне замовлення на 2019 рік, який передбачає збільшення поставок нового та модернізованого озброєння в армію.
  • Верховна Рада , який дозволяє закуповувати озброєння і супутні послуги без посередників.

Be First to Comment

Залишити відповідь