Press "Enter" to skip to content

Експерти МВФ прогнозують, що рівень інфляції у Венесуелі може сягнути 10 млн відсотків

Інфляція в Венесуелі в поточному році продовжить зростати і за його підсумками може досягти 10 мільйонів відсотків.

Про це на прес-конференції заявив директор департаменту Західної півкулі Міжнародного валютного фонду Алехандро Вернер, передають російські ЗМІ, пише Політик посилаючись на Прямий.

“Прискорення гіперінфляції з рівня, який в 2018 році був близький до 2 млн відсотків, перейде до рівня, який в 2019 році, якщо я правильно пам’ятаю, повинен бути в районі 10 мільйонів відсотків”, – сказав Вернер.

Венесуела в останні роки переживає гостру кризу, що супроводжується девальвацією національної валюти і гіперінфляцією. За даними парламентського комітету з фінансів, інфляція за підсумками 2018 року становила близько 1,7 мільйона відсотків.

Експерти МВФ порівнюють тяжкість ситуації в Венесуелі з положенням, в якому опинилася Німеччина після Першої світової війни.

Якщо останні прогнози вірні, за п’ять років кризи економіка Венесуели скоротиться на 50%, це найзначніший економічний спад в світі за останні 60 років.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав владу Венесуели не застосовувати насильство проти мирних демонстрантів, які протестують проти Ніколаса Мадуро.

Крім того, президент України Петро Порошенко застеріг українців від популізму на прикладі Мадуро у Венесуелі.

Be First to Comment

Залишити відповідь