Press "Enter" to skip to content

Рада з прав людини в РФ повідомила, що одній російській правозахисниці дозволили відвідати Сенцова у колонії

На прохання Ради з прав людини (РПЛ) при президенті РФ Федеральна служба виконання покарань (ФСВП) дозволила правозахисниці Зої Свєтловій відвідати колонію, де утримують українського режисера Олега Сенцова.

Про це повідомив в Twitter глава РПЛ Михайло Федотов, пише Політик посилаючись на День.

СПЧ попросил ФСИН разрешить Зое Световой посетить ИК-8 УФСИН по ЯНАО в Лабытнанги. Разрешение ФСИН получено только что.

— Mikhail Fedotov (@MikhailFedotov) 14 августа 2018 г.

“РПЛ попрохав ФСВП дозволити Зої Свєтловій відвідати ІК-8 УФСВП по ЯНАО (Ямало-Ненецькому автономному округу – ред.) у Лабитнангі. Дозвіл ФСВП отриманий щойно”, – написав Федотов.

Нагадаємо, український режисер з Криму Олег Сенцов, незаконно засуджений у РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування, вимагаючи звільнення усіх українців-політв’язнів Кремля. 28 травня він погодився на підтримуючу терапію.

8 серпня його сестра Наталія Каплан повідомила, що стан здоров’я Сенцова є катастрофічним.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова закликала російського омбудсмена Тетяну Москалькову організувати переведення Сенцова до клініки у Москві, де є фахівці з ендогенного харчування.

У цілому у Росії та окупованому Криму утримують близько 70 українських політв’язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого у РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Be First to Comment

Залишити відповідь