Press "Enter" to skip to content

Завтра останнє у цьому році сонячне затемнення

11 серпня відбудеться чергова астрономічна подія – часткове сонячне затемнення. Кажуть, останнє в цьому році. “Під час сонячного затемнення Місяць затуляє від нас світило, стаючи між Сонцем і Землею.

Цікаво, що сонячні і місячні затемнення розділені двотижневим часовим проміжком, – говорить Експрес-онлайн Борис Мурніков, старший викладач кафедри астрономії Одеського національного університету імені І. І. Мечнікова, інформує expres.ua 

Загалом під час року може бути від двох затемнень (в такому разі стаються лише сонячні) до семи – це максимальна кількість (тоді відбувається 4 сонячних і 3 місячних затемнення або 5 сонячних і 2 місячних).

Цьогоріч же було 5 таких подій, спершу в січні Місяць ховався в тінь, у лютому це сталося зі світилом, а літо позначилось трьома затемненнями – 13 липня було часткове сонячне, 27 липня – повне місячне, 11 серпня – знову часткове сонячне.

Максимальна фаза останнього в цьому році затемнення відбудеться о 12. 46, а триватиме ця подія 3 години 28 хвилин. Щоправда, побачити, як на світилі з’являється тінь, можна буде лише на території країн, що знаходяться у північній частині Європи, Азії та Північної Америки”.

Be First to Comment

Залишити відповідь