Press "Enter" to skip to content

В ГПУ заявили, що досудове розслідування щодо Добкіна завершено

Генеральна прокуратура України завершила досудове розслідування щодо нардепа Михайла Добкіна. Про це у вівторок, 10 липня, у Facebook повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

Вона поінформувала, що наразі завершено розслідування щодо Добкіна, його екс-заступника та екс-начальника управління земельних відносин Харківської міської ради, пише Політик посилаючись на День.

“Головним слідчим управлінням за процесуального керівництва прокурорів ГПУ завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього Харківського міського голови Михайла Добкіна у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 15, ч, 5 ст. 27 ч, 4 ст. 190, ч. 2 ст. 15, ч, 2 ст. 28, ч, 2 ст. 364 КК України”, – написала Сарган.

Сарган повідомила, що під час розслідування слідство встановило, що Добкін та екс-чиновники Харківської міськради сприяли незаконному заволодінню земельними ділянками у Харкові площею понад 74 га. Таким чином територіальній громаді Харкова було нанесено збитки у 230 млн гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Добкіна підозрюють у зловживанні службовим становищем та шахрайстві з метою заволодіння земельною ділянкою в Харкові. 13 липня 2017 року Верховна Рада України підтримала подання генпрокурора Юрія Луценка про зняття недоторканності, затримання і арешт Добкіна. Після цього нардеп був затриманий і за рішенням суду, він був заарештований з можливістю внесення застави в 50 млн гривень, тоді як сторона обвинувачення вимагала для Добкіна заставу в 150 млн гривень.

Be First to Comment

Залишити відповідь