Press "Enter" to skip to content

Не дивлячись на ООС український контингент в Афганістані буде збільшено до 29 військових

Голова представництва України при Північноатлантичному союзі Вадим Пристайко повідомив, що число українських військовослужбовців збільшиться у місії НАТО в Афганістані “Рішуча підтримка”.

Про це повідомляє “Політик” посилаючись на “Радіо Свобода“.

“Це правда. Наш президент візьме участь у зустрічі всіх учасників операції “Рішуча підтримка”,  сказав він, додавши, що таким чином Україна виконує взяті на себе обов’язки.

“Указом президента багато років тому було визначено, що межа нашої участі – до 35 військовослужбовців. Ми до цього часу ще не вибрали цю квоту. Зараз буде майже 30 людей у різних напрямках, у різних провінціях, із різними іноземними контингентами. Ми просто виконуємо свої обов’язки, як партнери, які пообіцяли допомогти альянсові, там багато партнерів, не тільки Україна, і цій країні вийти з цієї ситуації, в якій вона десятиріччями перебуває”, – зазначив  Пристайко.

Так, контингент українців у Афганістані збільшиться з 11 до 29 осіб.

Нині у складі місії НАТО в Афганістані Resolute Support, яка налічує на цей час загалом майже 16 тисяч військових із 39 країн світу – членів Північноатлантичного союзу і партнерів НАТО, – є 11 українців.

Нагадаємо, раніше у липні керівник Управління з питань співробітництва з НАТО Урядового офісу з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату Кабінету міністрів України Олексій Генчев заявив, що Україна збільшить кількість своїх військовослужбовців у місії НАТО в Афганістані “Рішуча підтримка” з 11 до 29 осіб.

Be First to Comment

Залишити відповідь