Press "Enter" to skip to content

ФІФА винесло попередження хорватському захиснику за відео зі “Слава Україні!”

ФІФА висловила офіційне попередження захисникові футбольної збірної Хорватії Домагою Віді, який разом з колишнім гравцем команди Огнєном Вукоєвичем після перемоги над збірною Росії на Чемпіонаті світу записав відеозвернення зі словами “слава Україні!”

Про це пише Політик з посиланням на ЄП.

“Ми можемо підтвердити, що дисциплінарний комітет ФІФА надіслав попередження гравцю Домагою Віді через його відеозаяви після матчу Чемпіонату світу з футболу 2018 року між Росією і Хорватією”, – заявив міжнародний керівний орган футболу, який намагається присікати різні політичні виступи футболістів.

“Слава Україні, давай, давай!” – каже Віда на відео, а Вукоєвич додає: “Ця перемога за “Динамо” і за Україну. Хорватія, вперед!”

Відео викликало хвилю обурення в Росії. Обидва футболіста довгий час грали за київське “Динамо”. Віда – з 2013-го по 2018-й, Вукоєвич – з 2008-го по 2015-й. Останній також провів у 2013 році півсезону в московському “Спартаку” на правах оренди, а нині працює скаутом у збірній.

На уточнююче запитання російських журналістів, чи малось в ролику на увазі, що перемога була для України, Віда заявив: “Ні. Ця перемога – для Хорватії. Ніякої політики. Це жарт. У мене там друзі з часів “Динамо Київ”, нічого іншого я на увазі не мав”.

Віда, який забив гол росіянам, також висловив упевненість, що в Росії зрозуміють, що це жарт і додав, що “любить і росіян, і українців”.

Be First to Comment

Залишити відповідь