Press "Enter" to skip to content

“Руками” української молоді: російські спецслужби готували напад на єврейські організації у Львові

Російські спецслужби планували, за допомогою української молоді, напади на єврейські організації у Львові. Про це в ефірі телеканалу “112 Україна” заявив народний депутат від “Народного фронту” Антон Геращенко, повідомляє 5 канал.

За його повідомленням, головним завданням було показати, що в Україні діє ксенофобська організація.

“Та трагедія, яка відбулася у Львові, – це не спонтанна ситуація. Це добре спланована акція із залученням російських спецслужб. На сьогодні ми розуміємо, що через інтернет були завербовані два керівники цієї молодіжної організації, яким в голову вселили необхідність організовувати напади не лише на ромів, але й були плани нападу на єврейські організації у Львові”, – зазначив Геращенко.

“Завданням було показати, що у Львові діє ксенофобська організація, яка на основі расистських поглядів демонструє свою ненависть до представників окремих національностей”, – резюмував нардеп.

Як повідомляв 5.UA, напад на табір ромів на околиці Львова стався пізно ввечері 23 червня. Внаслідок нападу одна особа загинула, четверо були травмовані. У нападі на ромський табір підозрюють учасників угрупування “Твереза і зла молодь” – це незареєстроване угруповання, яке використовує символіку ультраправої організації Misanthropic Division.

Be First to Comment

Залишити відповідь