Press "Enter" to skip to content

Трамп з дружиной прибули до постраждалого від урагану Техасу

Президент США Дональд Трамп і його дружина Меланія прибули в Корпус-Крісті, штат Техас. Президент хоче на місці з’ясувати, що робиться для порятунку людей і ліквідації наслідків урагану «Харві».

Про це повідомляє «Голос Америки».

Корпус-Крісті – місто, яке постраждало від першого удару урагану «Харві» минулої п’ятниці. Побувавши в Корпус-Крісті, Дональд Трамп і перша леді поїдуть до адміністративного центру Техасу – Остіна, де місцева влада поінформує главу Білого дому про проведені аварійно-рятувальні роботи, пише Політик посилаючись на ЗІК.

Фото: AP
Фото: AP

На даний момент немає інформації, що президент може також відвідати Х’юстон, четверте місто за кількістю населення в США, де сталася катастрофічна повінь і, де триває евакуація багатьох тисяч людей, чиї будинки опинилися під водою. Очікується, що число евакуйованих мешканців Х’юстона досягне 30 тисяч.

Фото: AP
Фото: AP

У понеділок Трамп заявив, що мешканці Техасу і Луїзіани, постраждалі від урагану і повені, мають право розраховувати на «дуже швидкі дії» Конгресу США при виділенні фінансової допомоги на ліквідацію наслідків стихії і відновлення інфраструктури.

«У вас буде те, що вам потрібно, і це буде швидко», – вже сказав президент, звертаючись до мешканців постраждалих районів.

Він пообіцяв, що федеральний уряд буде присутній в постраждалих районах, щоб допомогти їм на «довгому і важкому шляху до відновлення».Трамп уже оголосив 18 округів в Техасі та Луїзіані зоною лиха, що дозволило їм отримати федеральну допомогу.

За словами президента Трампа, зараз в аварійно-рятувальних операціях в Техасі задіяні 8 тисяч співробітників федеральних служб, в тому числі – працівники Федерального агентства з управління в надзвичайних ситуаціях (FEMA).

За попередніми оцінками, загальний збиток від урагану «Харві» складе кілька десятків мільярдів доларів.

Be First to Comment

Залишити відповідь