Press "Enter" to skip to content

У бойовіків немає шансу: в Україні оцінілі ймовірність масштабного настане ЛНР-ДНР на Донбасі

Незважаючи на останню ескалацію бойових дій на Донбасі, масштабного перекидання туди регулярних військ з території Росії на даний момент не відбувається, тому у бойовиків навряд чи є шанси на будь-які масштабні операції.

Про це розповів “апостроф” нардеп Дмитро Тимчук.

За його словами, ескалація спостерігається на багатьох ділянках фронту, інформує Політик з посиланням на Апостроф.

“Ми бачимо посилення дій з боку бойовиків, якщо брати до уваги те, що відбувається в районі Горлівки. Але ескалація відбувається не тільки там. Ми також бачимо ескалацію захід від Донецька – в районі Докучаєвська – і так далі”, – зазначає Тимчук.

У той же час, в нинішніх умовах у бойовиків практично немає шансів на успішний наступ на позиції українських військ, вважає нардеп.

“Важко сказати, наскільки ще виросте градус напруги. Треба розуміти, що якщо брати нинішню конфігурацію окупаційних формувань і тих формувань ЗСУ, які задіяні на стороні ООС, то у бойовиків немає особливих шансів на якусь масштабну наступальну операцію оперативно-тактичного рівня”, – каже він.

На думку нардепа, все масштабні операції бойовики проводили виключно за участю регулярних підрозділів збройних сил РФ, тому самостійно вони наступати не здатні.

“Але на тлі ескалації, яка зараз спостерігається, ми поки не бачимо якогось масштабного перекидання військ з території Росії на окуповану територію Донбасу. Ситуація може змінитися кожну годину, але на даний момент ми цього не бачимо”, – підкреслює Тимчук.

Be First to Comment

Залишити відповідь