Press "Enter" to skip to content

У Меджлісі відповіли на слова українського письменника, що Україні Крим не потрібен

За роки анексії Криму Росією значна частина кримчан розчарувалася в окупаційної влади і спокійно сприйняла б повернення півострова Україні.

Таку заяву зробив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров, інформує facenews.ua.

“У Криму досить багато людей, які ненавидять режим, що прийшов разом з Росією. Це людиноненависницької режим, тотальні репресії, закручування гайок. Вони обманули своїх прихильників тим, що не забезпечили їм високі зарплати, не забезпечили високі пенсії, не забезпечили велику кількість туристів і вони зараз теж злі. Я думаю, що більшість з них зараз поставиться досить спокійно до того, що тенденція до повернення Криму буде посилюватися “, – зазначив він.

Крім того, Умеров вважає неправильним заяву українського письменника Василя Шкляра про те, що “Україна Крим не потрібен”.

“Держава повинна боротися за свої території і проводити на них відповідну політику, щоб населення доброзичливо відносилося до власної країни. Весь період незалежної України проводилась недостатня робота або недостатньо приділяли уваги цій темі. Хіба ми не знали, що сепаратистські настрої присутні в Криму завжди? Але це не повинно бути приводом відмовитися від території “, – переконаний політик.

За словами прдеставніка Меджлісу, Кремлю так і не вдалося переманити на свою сторону кримських татар.

“За кілька днів до референдуму у нього була телефонна розмова з Мустафою Джемілєвим, де він намагався зробити якісь пропозиції. Після так званого референдуму, дії російської влади були спрямовані на те, щоб знайти взаємини з Меджлісом, але тільки на своїх умовах. Потім вони почали шукати колабораціоністів зі складу Меджлісу і Курултаю. Потім намагалися на противагу Меджлісу створити громадські організації. Потім вони пішли по шляху заборони Меджлісу. Зараз діяльність в рамках Меджлісу може бути причиною репресій ий щодо членів цього органу “, – додав Умеров.

Be First to Comment

Залишити відповідь