Press "Enter" to skip to content

Радбез ООН досі не отримав пропозицій щодо миротворців на Донбасі

Країни «Нормандської четвірки» (окрім Росії) та США до цього часу не надіслали до Ради безпеки ООН текст з проектом рішення щодо введення до окремих районів Донбасу міжнародного миротворчого контингенту під егідою Організації.

Про це голова руху «Справедливість», екс-голова Служи безпеки України, політик і дипломат Валентин Наливайченко заявив ввечері у неділю, 13 травня 2018 року, в ефірі програми «Вердикт» з Сергієм Руденком на телеканалі Еспресо.TV.

«Найгіршим для нас, для українців, для всіх громадян є те, що до цього часу немає ініціативи від Німеччини, Франції і Сполучених Штатів, і від України – а в цьому питанні ми маємо бути лідерами – щодо резолюції ООН по миротворчому контингенту Організації Об’єднаних Націй в окремих районах Донецької та Луганської областей», – зазначив він.

Політик нагадав, що миротворці потрібні в окремих районах Донбасу як для безпеки місцевого населення, так і для того, аби «змусити війська агресора піти з території України».

«Спецслужби російські – так само їх треба прибрати. Всі ці «МГБ» та інші каральні служби, створені за радянським зразком. Вони мають бути розпущені, а Російська Федерація повинна перестати їх фінансувати. Ось для чого пготрібен миротворчий контингент ООН», – додав Наливайченко.

При цьому екс-очільник СБ України наголосив, що йдеться про тимчасовий характер діяльності миротворців, а не про те, аби «спихнути» на них ці терорирії:

«Це вкрай хибний і зрадницький шлях. Ми маємо всюди говорити: «Це наша українська земля». Й розуміти, яку конкретно допомогу від іноземних партнерів ми можемо і озвучувати, і отримувати».

Be First to Comment

Залишити відповідь