Press "Enter" to skip to content

Операція об’єднаних сил: на Донбасі запроваджують особливий порядок

У понеділок, 30 квітня офіційно закінчується антитерористична операція (АТО) на Донбасі. Надалі в регіоні триватиме Операція об’єднаних сил (ООС). З цього ж дня там запроваджується особливий порядок. Зокрема він стосуватиметься порядку проїзду, в’їзду і виїзду громадян і провезення багажу, пише НАРОДНА ПРАВДА.

“З метою збереження життя та здоров’я осіб, які не залучаються до заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, недопущення несанкціонованого ввезення (вивезення) до (з) району проведення операції зброї, боєприпасів, вибухових та наркотичних речовин встановлюється особливий порядок, який передбачає надання органам сектору безпеки і оборони, іншим державним органам України спеціальних повноважень, необхідних для здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях”, – зазначили у міноборони.

Повний текст та деталі нового порядку оприлюднений Голосом України. Переглянути його можна тут.

Нагадаємо, за словами президента України Петра Порошенка переформатування АТО кардинально змінить операцію управління військовою структурою.

Як раніше розповів військовий експерт Олексій Арестович заміна АТО на операцію Об’єднаних сил дозволить приймати необхідні рішення оперативніше й викорінити бюрократію.

Додамо, що законопроект “Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях” набрав чинності після підписання президентом. Головні зміни можна висловити десятьма тезами.

Be First to Comment

Залишити відповідь