Press "Enter" to skip to content

Україна отримає від США, окрім «Джавелінів», ще й снайперські комплекси

Американський сенатор Роберт Портман після візиту на Донбас відзначив продовження бойових дій на сході України в порушення угоди про перемир’я. За його словами, окрім ракет і пускових установок «Джавелін» (Javelin), українська армія отримає снайперські комплекси.

Таку необхідність він обґрунтовує активністю снайперів ворога, від яких продовжують гинути військові ЗСУ. Про це повідомляє Голос Америки. «Вчора я побував на Донбасі, де досі гинуть українські солдати.

Минулого місяця більшість втрат були спричинені, найвірогідніше, вогнем ворожих снайперів. І одне з недавніх рішень американських законодавців і адміністрації – надати снайперські комплекси українській армії. Щоб можна було відповідати на вогонь снайперів, які вбивають українських військових», – сказав сенатор.

Портман також прокоментував очікувану зустріч президента США Дональда Трампа та російського лідера Володимира Путіна. Він наголосив, що Вашингтон ініціює та підтримує також діалог і з Північною Кореєю. За його словами, це обґрунтовується необхідністю порозуміння із ядерними країнами.

«Що б там не казали окремі медіа, адміністрація Трампа тримає чітку лінію у підтримці України. Зауважте, що саме ця адміністрація, а не попередня, надала Україні летальну зброю для захисту», – наголосив Портман.

Нагадаємо, 2 березня Державний департамент США схвалив продаж ракет і пускових установок Javelin в Україні за розрахунковою ціною в 47 мільйонів доларів, сторони тепер мають право укласти контракт.

Be First to Comment

Залишити відповідь