Press "Enter" to skip to content

Україна стала однією з найбільш замінованих країн світу, – Міноборони

В окупованих і підконтрольних районах необхідно розмінувати 16 тис. кв. км території Україна з початку російської агресії стала однією з найбільш замінованих країн світу, в окупованих і підконтрольних районах необхідно розмінувати 16 тис. кв. км території.

Про це на брифінгу заявив начальник Управління екологічної безпеки і протимінної діяльності Міноборони України Максим Комісарів, передає прес-служба відомства, інформує Політик з посиланням на РБК.

За його словами, сапери з початку боїв на Донбасі обстежили близько 26 тис. гектарів територій і знищили понад 340 тис. вибухонебезпечних предметів. “З початку агресії Російської Федерації на територіях Донецької та Луганської областей значні райони виявилася забрудненими мінами і вибухонебезпечними залишками війни.

За попередньою оцінкою, площа таких районів становить близько 7 тис. кв. км на підконтрольній території та орієнтовно 9 тис. кв. км на окупованих територіях Донецької, Луганської областей та Автономної Республіки Крим”, – зазначив Комісаров.

Він також заявив, що в даний час Україна є однією з найбільш забрудненої мінами та вибухонебезпечними предметами країн світу.

Be First to Comment

Залишити відповідь