Press "Enter" to skip to content

Україна може відмовитися від нової програми з МВФ

Данилюк розповів і про корупцію, і про перешкоджання діяльності Мінфіну. Україна може не ініціювати запровадження нової програми від МВФ 2019 року.

Про це виданню BBC розповів міністр фінансів Олександр Данилюк, сообщает ТСН.

“Це залежить від ініціативи України. Нині ми її ще не озвучували, поки що немає сенсу про це говорити. Ще рік діятиме нинішня програма. Маємо її успішно завершити. Ми можемо ініціювати нову програму, але, можливо, і не робитимемо цього. Якщо підемо цим шляхом, то її потрібно добре продумати”, – сказав голова фінансвого відомства.

За його слоавми, програма, яка діє сьогодні, спрямована на впровадження реформ і змін в Україні. Деякі з них, каже Данилюк, будуть втілюватися роками, як, наприклад, медична.

Міністр додав, що затримка траншів від МВФ не обов’язково пов’язана з невиконанням Україною певних зобов’язань. Часто для повної виплати домовленого траншу необхідно багато процедур і часу.

Згадав Данилюк і про боротьбу з корупцією, яку називає “національним шоу”.

“Зараз усі борються з корупцією. Це перетворилося на національне шоу, але хоч хтось був покараний? У нас мало не щодня з когось знімають кримінальну відповідальність”, – каже він.
Голова Мінфіну поскаржився і на опір роботі відомства з боку деяких депутатів і ГПУ. За його словами, не всі зацікавлені у реформування Державної фіскальної служби, митниць.

“Ці конфлікти напряму пов’язані з тим, що ми робимо. Якби ми тут просто сиділи й імітували якусь діяльність, то нас би всі любили: і ГПУ, і деякі депутати. Наша команда працює, щоб ламати схеми, щоб докорінно реформувати ключові сфери нашого життя. Хтось від цього втрачає або вплив, або гроші”, – зазначив Олександр Данилюк.

Be First to Comment

Залишити відповідь