Press "Enter" to skip to content

Європа має і далі тримати санкції проти Росії (світова преса)

Західні ЗМІ розповсюджують матеріал агентства Associated Press, що пише про нові звинувачення проти Пола Манафорта і слід до європейських політиків, які лобіювали колишнього президента України Віктора Януковича.

Італійське періодичне видання La Stampa містить матеріал міністра закордонних справ Великої Британії щодо роковин анексії Криму Росією. Іспанський часопис El País торкається проблеми боротьби Європейського союзу з російськими кампаніями дезінформації та фальшивих новин, інформує radiosvoboda.org.

Агентство Associated Press повідомило, а ціла низка західних ЗМІ поширила цей матеріал, що «Звинувачення проти Манафорта спричиняються до розшуку оплачуваних європейських лобістів». Агентство пише, що нові звинувачення проти колишнього голови виборчого штабу Дональда Трампа Пола Манафорта пролили світло на виведення на поверхню колишніх лідерів європейських країн, яким, як вважають слідчі, таємно платив Манафорт, аби вони лобіювали за Україну.

Видання додає, що принаймні чотири лідери – колишній італійський прем’єр-міністр Романо Проді, колишній австрійський канцлер Альфред Ґузенбауер, колишній польський президент Александр Квасневський та колишній український президент Віктор Ющенко – були названі минулого року в оприлюднених двома лобістськими фірмами документах.

Ці фірми повідомили, що названі політики виступали у США і зустрічалися з американськими законодавцями з тим, аби просувати тодішнього клієнта Манафорта, промосковського президента Віктора Януковича.

Агентство зазначає, що наразі не відомо, чи згадані саме ці політики у звинуваченні проти Манафорта у США і що жоден з названих чотирьох політиків не відповів на запит щодо коментарів з цього приводу, а троє з них – Ґузенбауер, Проді та Квасневський – відкинули всі звинувачення.

Втім, агентство з посиланням на українського парламентаря Сергія Лещенка пише, що колишній канцлер Австрії був поміж європейських політиків, яким потаємно виплачували гроші, аби вони лобіювали Україну.

Лещенко каже, що бачив інформацію щодо екс-канцлера Австрії у записах «чорної бухгалтерії» Януковича. Український парламентар додає, що Ґузенбауер та інші колишні європейські політики намагалися подати Януковича у дещо кращому світлі у Європі, беручи участь у зустрічах та виступаючи на різноманітних заходах. За словами Сергія Лещенка, колишній прем’єр-міністр Італії Романо Проді також був активною постаттю цього процесу.

Be First to Comment

Залишити відповідь