Press "Enter" to skip to content

Мінфін США вводить санкції проти російської компанії за підтримку КНДР

Управління з контролю за іноземними активами Мінфіну США (OFAC) ввело санкції проти дев’яти підприємств, шістнадцяти осіб та шести судноплавних компаній КНДР в Китаї та Росії, що підтримують режим лідера КНДР Ким Чен Ина у розробці ядерних програм.

Про це повідомляється на сайті Мінфіну США, передає Політик посилаючись на ЄП.

“Сьогоднішні санкції спрямовані проти посередників, які фінансово підтримують режим Кім (Чен Ина) або ж іншим чином підтримують програми Північної Кореї зі створення зброї масового ураження та інший незаконний бізнес”, – йдеться у повідомленні OFAC.

“Згідно з резолюціями Ради Безпеки ООН, уряд США націлений на осіб у Китаї, Росії та інших країн, які працюють від імені північнокорейських фінансових мереж, та закликає до їх видворення з територій, де вони проживають.

Ми вводимо додаткові санкції проти нафтових, судноплавних та торгових компаній, які продовжують кидати рятувальний круг Північній Кореї для підтримки ядерних амбіцій цього режиму та  дестабілізуючої діяльності”, – заявив міністр фінансів США Стівен Мнучін.

Повідомляється, що OFAC також ввів санкції щодо Міністерства з нафтової промисловості КНДР, яке контролює постачання сирої нафти до країни.

Be First to Comment

Залишити відповідь