Press "Enter" to skip to content

Апеляційний суд відпустив підозрюваного у розтраті 149 млн грн заступника міністра оборони Павловського

Апеляційний суд скасував взяття під варту заступника голови Міністерства оборони Ігоря Павловського, підозрюваного в розтраті 149 мільйонів гривень з держбюджету.

Про це повідомив головуючий суддя Денис Масенко, передають «Українські новини».

«Апеляційну скаргу частково задовольнити», — оголосив він рішення суду, пише Політик посилаючись на Громадське.

Зокрема, було скасовано рішення Солом’янського районного суду про домашній арешт підозрюваного.

При цьому Павловському призначили інший запобіжний захід — не відлучатися з міста, де він проживає, без дозволу слідчого, здати закордонні паспорти, не спілкуватися з іншими фігурантами кримінального провадження.

Заступника міністра відпустили під особисту поруку двох військовослужбовців, які мають звання Героя України, Олександра Порхуна та Ігоря Герасименка. Новий запобіжний захід діятиме до 10 грудня.

Міністр оборони Степан Полторак переконаний, що його заступник Ігор Павловський повинен нести відповідальність у разі, якщо в суді буде доведена його причетність до розтрати понад 149 млн гривень бюджетних коштів.

Обвинувачення вимагало для заступника міністра оборони арешт із заставою 75 млн. Павловському загрожує від 8 до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Заступник секретаря РНБО Гладковський готовий взяти на поруки Павловського.

Зазначимо, що на суд щодо обрання запобіжного заходу заступнику міністра оборони Ігорю Павловському прийшли кілька десятків офіцерів з Міністерства оборони України.

11 жовтня детективи НАБУ затримали чотирьох осіб у справі про корупційні схеми із закупівлею палива для армії.

Двом високопосадовцям Міністерства оборони вручили підозру — Ігорю Павловському і директору Департаменту держзакупівель і матеріального забезпечення Володимиру Гулєвичу.

За інформацією НАБУ, чиновники Міноборони завдали Україні збитків майже на 150 мільйонів гривень через корупційні схеми із закупівлею палива для армії.

Be First to Comment

Залишити відповідь