Press "Enter" to skip to content

Президент Порошенко ініціював надзвичайне засідання через заяви польських політиків про Україну

Петро Порошенко ініціював проведення надзвичайного засідання Консультаційного Комітету Президентів України та Польщі.

Петро Порошенко ініціював проведення надзвичайного засідання Консультаційного Комітету Президентів України та Польщі через заяви польських політиків. Про це повідомив прес-секретар глави держави Святослав Цеголко, пише Політик посилаючись на Тиждень.

“Резонансні заяви з боку представників офіційної польської влади на адресу України та її керівництва, що лунають останнім часом, викликають серйозне занепокоєння та не можуть залишатися без належного реагування”, – йдеться у повідомленні.

Також Цеголко додав, що Консультаційний Комітет є дорадчим органом, що покликаний сприяти реалізації домовленостей між Главами обох держав, спрямованих на поглиблення дружніх стосунків між Україною і Республікою Польща, який очолюють зовнішньополітичні радники Президентів.

Нагадаємо, 6 листопада віце-консул Польщі Марек Запур заявив, що Української держави в період 1919-20-х років не існувало, а Львів є польським містом. Відповідна заява прозвучала у Рівненському обласному краєзнавчого музеї, де відбувся круглий стіл “Волинський експеримент Г. Юзевського: дорога до польсько-українського примирення у міжвоєнний період”.

Раніше очільник Міністерства закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що Київ “використовує” Варшаву і розраховує, що вона за будь-яких обставин підтримуватиме Україну.

Be First to Comment

Залишити відповідь