Press "Enter" to skip to content

Оновленна резолюція України в ООН отримала масову підтримку, через порушення росіянами прав людини в Криму

Оновлений документ містить вимогу до Росії скасувати заборону Меджлісу кримськотатарського народу

Понад 30 країн підтримали оновлений проекту резолюції про права людини в анексованому Росією Криму і виступили його співавторами. Документ до Третього комітету Генеральної Асамблеї ООН у вівторок, 31 жовтня, офіційно внесла Україна. Про це речник представництва України в ООН Олег Ніколенко, передає “Укрінформ“.

“Сьогодні у Нью-Йорку делегація України внесла до секретаріату Третього комітету Генасамблеї проект оновленої резолюції “Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь, Україна”. Наразі співавторами документа виступили 34 країни”, – цитує агенція слова українського дипломата.

Ніколенко уточнив, що голосування резолюції у комітеті заплановане на середину листопада. Після цього, як очікується, вже в грудні вона буде винесена на голосування до Генасамблеї ООН.

“Оновлена резолюція має на меті консолідувати підтримку України в питанні деокупації українського півострова. Зокрема, в ній міститься вимога до Росії виконати тимчасові заходи наказу Міжнародного суду ООН щодо скасування заборони Меджлісу кримськотатарського народу, а також наголошено на необхідності забезпечення навчання українською та кримськотатарською мовами”, – підкреслив дипломат і додав, що в документі також наголошується на “необхідності доступу міжнародних організацій в окупований Крим”.

Be First to Comment

Залишити відповідь