Press "Enter" to skip to content

Порошенко розповів про свої плани на переговори з Путіним у “нормандському форматі”

Президент України Петро Порошенко повідомив, що під час телефонних переговорів у “нормандському форматі” ввечері 22 серпня будуть порушені питання перемир’я на Донбасі та введення миротворчого контингенту.

Як передає прес-служба глави держави, про це він заявив під час робочої поїздки до Луганської області.

“У Києві у мене відбудеться сьогодні ввечері телефонна конференція в “нормандському форматі”, де ми будемо наголошувати і щодо посилення озброєної місії ОБСЄ, і щодо запровадження миротворців ООН, і щодо оголошення режиму припинення вогню з 25 [серпня] або 1 вересня, щоб діти, нарешті, могли хоч до школи піти”, – зазначив він, пише Політик посилаючись на День.

За словами Порошенка, лідери Німеччини та Франції підтримають його пропозицію. Однак найголовніше – домогтися відкритої підтримки президента Росії Володимира Путіна щодо запровадження всеосяжного перемир’я на Донбасі.

“Затримка є лише у зв’язку з тим, що російський президент відмовляється від публічної підтримки перемир’я, а значить і від надання прямих наказів російським військовим і бойовикам, які присутні на окупованій території, припинити стріляти”, – наголосив президент.

Нагадаємо, що у Міністерстві закордонних справ України заявили, що телефонна розмова лідерів країн “нормандської четвірки” (Україна, Німеччина, Франція, Росія) відбудеться вже найближчим часом.

“Нормандська четвірка” або “нормандський формат” – дипломатична група високопоставлених представників чотирьох країн (України, Німеччини, Франції та Росії). Її метою є стабі

Be First to Comment

Залишити відповідь