Press "Enter" to skip to content

Українсьий МЗС жорстко прокоментував заяву чешського президента про “продаж” Криму

Вітчизняне дипвідомство наголошує: спроби легітимізації анексії шляхом “продажу” територій абсолютно неприйнятні для сучасної Європи.

У Міністерстві закордонних справ України обурені заявою чеського президента Мілоша Земана щодо “вирішеного питання з анексією Криму”, яку він промовив на сесії ПАРЄ у вівторок, 10 жовтня, пише Політик посилаючись на 5 канал.

“Спроба запропонувати не тільки умиротворення агресора, але й легітимізацію анексії АР Крим шляхом “продажу” частини нашої території, є абсолютно не прийнятною для сучасної Європи. Важко повірити, що ми це чуємо від президента країни, яка стільки страждала від Мюнхенської змови”, – йдеться у коментарі МЗС України.

Також вітчизняні дипломати наголошують: “В умовах, коли тисячі українців загинули від рук російських окупантів, десятки тисяч українців та кримських татар переслідуються окупаційним режимом, ця пропозиція виходить за політичні рамки і є відвертим цинізмом”.

У МЗС кажуть, що Україна ніколи не торгуватиме своєю територією, своїми цінностями і своєю свободою.

“Водночас, в Україні високо цінують вагому підтримку та солідарність Уряду Чехії та чеського народу, які проявляються в конкретних справах та практичній допомозі. Яскравим прикладом цьому є нещодавній візит делегації Сенату Чеської Республіки на Донбас”, – додають вітчизняні дипломати.

Нагадаємо, президент Чеської Республіки Мілош Земан вважає втрату Україною Криму “завершеною справою” та пропонує владнати її за допомогою виплат Києву. Про це він заявив у Страсбурзі під час звернення до депутатів ПАРЄ у вівторок, 10 жовтня. Віце-спікер ВР Ірина Геращенко вже відповіла Земану на закид віддати Крим: “Україна не буде торгувати своїми громадянами і територією”.

Be First to Comment

Залишити відповідь