Press "Enter" to skip to content

Справа військового прокурора Кулика: суд перенесено на 26 жовтня

Голосіївський районний суд Києва переніс на 26 жовтня розгляд справи військового прокурора Костянтина Кулика, якого звинувачують у незаконному збагаченні.

Суд ухвалив таке рішення після того, як Костянтин Кулик заявив про долучення до його захисту четвертого адвоката, якому потрібен час, щоб ознайомитися з матеріалами справи.

«Це є нічим іншим, як затягуванням процесу, бо справа слухається вже понад рік. Разом із тим, Кулик має право на залучення ще одного захисника. Проте в кожного з трьох захисників, які до цього були у процесі, і в тому числі в самого Кулика, є відскановані і відфотографовані 17 томів справи, тому якби було бажання заявляти якісь клопотання і відстоювати інтереси Кулика, то можливо було ознайомитися зі справою набагато раніше, ніж сьогодні», – заявив начальник шостого відділу Спеціальної антикорупційної прокуратури Сергій Козачина, пише Політик посилаючись на Радіо Свобода.

Натомість адвокат підозрюваного Євген Станішевський звинувачення про навмисне затягування справи відкидає, бо, за його словами, Кулик звернувся до нього в день судового засідання.

«Ніякого затягування немає, тому що договір про надання юридичної правової допомоги був укладений тільки сьогодні. Тільки сьогодні пан Кулик звернувся до мене, і тому в мене не було фізичної можливості ознайомлюватися з провадженням», – сказав Станішевський Радіо Свобода.

Як повідомив Сергій Козачина, зараз справа перебуває на стадії дослідження письмових доказів сторони обвинувачення. Із 17 томів справи нині дослідили два з половиною.

Суд розглядає справу щодо військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика, яку порушили у грудні 2015 року. За даними НАБУ, з 2011 до 2015 року, перебуваючи на службі в органах прокуратури, Кулик отримав прибуток у понад 1 мільйон 670 тисяч гривень. Водночас, за даними НАБУ, у цей же період витрати Костянтина Кулика перевищили його дохід на 2,6 мільйона гривень і склали близько 3,4 мільйона.

Кулик звинувачення в хабарництві в зоні АТО відкидає, а розслідування щодо себе називає «добіркою компромату».

Be First to Comment

Залишити відповідь