Press "Enter" to skip to content

Fox News написали матеріал, де представили факти, що бойовиками на сході керує радник Путіна

Радник президента РФ Володимира Путіна Владислав Сурков, якого вважають “сірим кардиналом” Кремля, зіграв велику роль в організації та управлінні проросійськими бойовиками, що борються проти уряду України.

Про це пише Fox News, посилаючись на колишніх лідерів бойовиків, а також українських і західних чиновників.

Співрозмовники видання кажуть, що головний помічник президента Росії Володимира Путіна Сурков був пов’язаний з бойовиками, які захопили території на сході України, з початку 2014 року, незабаром після того, як російські війська окупували Крим. За це він знаходиться під американськими та європейськими санкціями, пише Політик посилаючись на канал 24.

Путін – батько сепаратистського руху, а Сурков – няня, – говорить Валентин Наливайченко, який очолював СБУ протягом перших 15 місяців після Революції.

В той же час, Сурков не відповів на питання журналістів, відправлені через прес-службу Кремля. А Росія заявляє, що у неї є вплив на терористів, але заперечує контроль над ними і подає конфлікт в Україні як громадянську війну.

Крім того, видання зазначає, що 2013 році Сурков курирував спірні території Грузії, які Росія вивела з-під контролю її уряду після війни у 2008 році.

Зазначимо, сьогодні, 21 серпня, в Мінську, відбудеться зустріч спецпредставника США по Україні Курта Волкера з представником Росії Владиславом Сурковим, яка буде закрита для преси.

Після зустрічі з Сурковим Волкер приїде в Київ, де разом з міністром оборони Джеймсом Меттісом на зустрічах з високопосадовцями України обговорить наступні кроки на дипломатичних переговорах із відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

Be First to Comment

Залишити відповідь