Press "Enter" to skip to content

Російські силовики затримали в Криму організатора заходу кримських татар

Окупанти затримали на території анексованого Криму одного з організаторів пам’ятного заходу, проведення якого раніше заблокували

Про це 20 серпня повідомив у Facebook Меджліс кримськотатарського народу.

Затриманим виявився Бекір Умеров. Російські поліцейські в усній формі інкримінували затриманому образу вищої посадової особи. При цьому протоколу щодо Умерова складено не було. Пізніше кримського татарина відпустили, пише Політик посилаючись на Ракурс.

«Був затриманий один з організаторів заходу — Бекір Умеров. Він відмовився давати будь-які пояснення співробітникам поліції, пославшись на ст. 51 Конституції РФ. З нього зняли відбитки пальців, після цього відпустили», — сказали в Меджлісі.

Нагадаємо, 20 серпня в окупованому Росією Криму силовики перекрили вхід на територію бази відпочинку «Ковбой», яка розташована в селі Біла Скеля, де мав розпочатися захід кримських татар, присвячений 30-річчю проведення масових мітингів кримських татар в Москві влітку 1987 року. Силовики заявили, що база блокована нібито через повідомлення про наявність на її території схрону зі зброєю.

Be First to Comment

Залишити відповідь