Press "Enter" to skip to content

Провідні німецькі партії засудили втручання Ердогана у німецькі вибори

Лідери передвиборчих перегонів у Німеччині – голови Християнсько-демократичного союзу Ангела Меркель і Соціал-демократичної партії Німеччини Мартін Шульц засудили спроби президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана впливати на думку німецьких виборців.

Про це вони заявили кожен своїм виборцям, повідомляє кореспондент Укрінформу, пише Політик.

«Ми нікому, у тому числі і президенту Ердогану, не дозволимо заважати нашим громадянам, незалежно від їх походження, у тому числі німецькиПром громадянам турецького походження, мати право вільного вибору. І ми забороняємо будь-яке втручання у формування громадської думки», – заявила Меркель у Херфорді, Північний Рейн-Вестфалія.

Керівник СДПН Шульц у свою чергу написав у своєму Twitter: «Ердоган втратив всяке почуття міри. Тим сильніше стоїмо ми на боці всіх тих, хто бореться за вільну і демократичну Туреччину». Пізніше він додав, що в завдання президента Туреччини не входить давати вказівки, які стосуються перебігу виборів в німецький бундестаг.

Попередник Шульца на посаді голови СДПН, віце-канцлер-міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель також назвав висловлювання Ердогана «грубим втручанням у німецьку виборчу кампанію» і бажанням нацькувати людей у Німеччині один проти одного.

Співголова партії Зелених Джем Оздемір також прокоментував заклик турецького президента: «Ми розуміємо цей заклик як завдання продовжувати рішуче працювати над тим, щоб зупинити вплив Ердогана на німецьких турків у нашій країні…», – сказав він.

Як вже повідомлялося, Ердоган у п’ятницю звернувся до турків, які живуть у Німеччині, бойкотувати на майбутніх виборах ХДС, СДПН і Зелених, назвавши їх «ворогами Туреччини».

Be First to Comment

Залишити відповідь