Press "Enter" to skip to content

Голова РНБО України Турчинов розповів, що Росія готова до повтомасштабної війни проти заходу

Відпрацювання масованого ракетно-авіаційного удару ЗС РФ вкотре підтверджує агресивність і наступальний характер зовнішньої і безпекової політики Росії, пояснив секретар РНБО

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявляє, що Російська Федерація готова до ескалації напруженості із Заходом аж до ведення повномасштабної війни. Свідченням цьому є відпрацювання масованого ядерного удару в рамках російсько-білоруських навчань “Захід-2017”. Про це йдеться в коментарі секретаря РНБО, передає Політик посилаючись на “УНІАН”.

“Відпрацювання масованого ракетно-авіаційного удару ЗС РФ вкотре підтверджує агресивність і наступальний характер зовнішньої і безпекової політики Росії, її готовність до ескалації напруженості із Заходом аж до ведення повномасштабної війни та демонструє прагнення Росії до домінування в Європі”, – зазначив Турчинов.

Він додав, що моніторинг російської військової активності з боку сил Північноатлантичного Альянсу і Збройних сил США свідчать “про повне розуміння західними військовими масштабів російської воєнної загрози”.

Крім того, за інформацією РНБО, на завершальному етапі російсько-білоруських навчань “Захід-2017” було виконано ракетні стрільби по морських цілях: в акваторії моря Лаптєвих – бойовими розрахунками берегових ракетних комплексів “Рубеж”, та в акваторії Баренцового моря – корабельним угрупованням Північного флоту на чолі з важким атомним ракетним крейсером “Петр Великий” та бойовими розрахунками берегового ракетного комплексу “Бастион” зі складу 536-ї окремої берегової ракетно-артилерійської бригади.

Be First to Comment

Залишити відповідь