Press "Enter" to skip to content

Печерський райсуд не заарештував генерала Нацгвардії, якого підозрюють у зв’язках з розстрільною командою “Беркута”

Печерський районний суд міста Києва не підтримав позицію Генпрокуратури щодо запобіжного заходу до начальника департаменту громадської безпеки Національної гвардії генерала Володимира Гриняка.

Про це повідомляє Політик посилаючись на Еспресо.TV.

Суд вирішив відмовити у задоволенні клопотання прокурора щодо міри обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього нічного арешту з 22.00 до 07.00 ранку й залишити в силі особисте зобов’язання.

Сторона обвинувачення мотивує своє клопотання тим, що генерал, виконуючи свої службові обов’язки, постійно виїжджає в зону АТО, не попереджаючи завчасно органи досудового розслідування.

Генпрокуратура підозрює Гриняка у причетності до розстрілу Майдану, а саме у роздачі командирам “Беркуту” додаткових грошей в якості “гарної мотивації” на суму понад 30 млн грн.

Загалом, генералу Гриняку інкримінують три статті Кримінального кодексу:

– ст. 340, протидія мирним зібранням;

– ст. 365, перевищення влади;

– ст. 369, надання неправомірної винагороди бійцям спецпідрозділу “Беркут”.

Втім сам підозрюваний і його адвокат вважають всі звинувачення прокуратури надуманими. Вони стверджують, що на момент масових розстрілів на Майдані Незалежності генерал був начальником управління громадської безпеки МВС і жодним чином не міг впливати на дії працівників “Беркута”, які йому не підпорядковувалися, заявляє адвокат підзахисного Володимир Раков.

Вони також заявляють, що виклики до слідчого відбуваються 3-4 рази на тиждень, не даючи йому повноцінно виконувати свої службові обов”язки. При цьому ніякі слідчі дії з ним не проводяться.

Орім того, службові відрядження генерала до зони АТО прокурори чомусь розцінюють як спробу ухилення від слідства.

Також адвокат наголошує, що його підзахисного оголосили у розшук незаконно, оскільки місцезнаходження Гриняка є добре відомим.

  • Зазначимо, що суд мав відбутися ще 12 вересня, але через відпустку судді він був перенесений на 14 вересня.
  • Прокуратура звинувачує суддів у затягуванні  процесу.

Be First to Comment

Залишити відповідь