Press "Enter" to skip to content

САП заттримала на хабарі керівника держкомпанії “Хліб України”

Раніше САП почала слідство проти керівника “Хліба України” через розтрату майна у великих розмірах.

Голову правління державної акціонерної компанії “Хліб України” затримали під час одержання хабара в сумі 7 тис дол від заступника директора приватного сільськогосподарського підприємства «Йосипівське». Про це написала у Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган, пише Політик посилаючись на Тиждень.

Зазначається, що він отримав хабар через посередника від керівництва ПСП «Йосипівське» за погодження укладання договору оренди майнового комплексу Дочірнє підприємство Державної акціонерної компанії «Хліб України» «Потаське хлібоприймальне підприємство».

Зараз тривають обшуки за місцем проживання та роботи службовця. Найближчим часом буде вирішене питання про повідомлення затриманим про підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України, а також звернення до суду із клопотанням про обрання їм запобіжних заходів.

Зазначимо, що головою правління ДАК “Хліб України” є Мирон Скородинський.

Раніше повідомлялося, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура 25 листопада 2016 року внесла до ЄРДР відомості за фактом розтрати майна в особливо великих розмірах, вчиненої керівником ДАК “Хліб України” Мироном Скородинським в період з липня 2016 року за ознаками правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191 Кримінального кодексу.

Також у березні прокуратура Києва розпочала спеціальне досудове розслідування стосовно колишнього директора ТОВ «Хліб Інвестбуд» Ігоря Філіпенка через розтрату майна.

Be First to Comment

Залишити відповідь