Press "Enter" to skip to content

СБУ оголосила у розшук колишнього мера Києва Черновецького

Екс-очільника столиці звинувачують у зловживанні владою або службовим становищем.

У розшук оголосили колишнього мера Києва Леоніда Черновецького. Про це йдеться у розділі “Особи які переховуються від органів влади” на сайті Міністерства внутрішніх справ України.

Зазначається, що у розшук колишнього очільника столиці оголосила Служба безпеки України, пише Політик посилаючись на Тиждень.

Також повідомляється, що датою зникнення екс-мера вказано 24 липня 2017 року.

На сайті відомства уточнююється, що стаття обвинувачення – 364 ч.2 (зловживання владою або службовим становищем).

“Запобіжний захід – ухвала суду про дозвіл на затримання з метою приводу”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомлялось, що ГПУ отримала дозвіл на затримання екс-мера Києва Черновецького за підозрою у незаконному будівництві вертолітного майданчика на Парковій дорозі, який почали зводити у жовтні 2010 року. Земельна ділянка, на якій проводились роботи з будівництва, розташована у Центральному історичному ареалі міста, в межах охоронної зони об’єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО «Київ: Собор Софії та прилеглі монастирські будівлі, Києво-Печерська Лавра», в зоні охоронюваного ландшафту та на території пам’ятки історії та ландшафту місцевого значення «Історичний ландшафт Київських гір і долин Дніпра». Улітку 2015 року в Генпрокуратурі заявили, що забудовник не отримував дозволу на виконання будівельних робіт у органів охорони культурної спадщини, а численні перевірки встановили протиправність будівництва.

Нагадаємо, 14 липня Генеральна прокуратура України повідомила про підозру колишньому міському голові Києва Леоніду Черновецькому у зловживанні владою або службовим становищем.

Раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що Генпрокуратура готує матеріали кримінального провадження щодо колишнього міського голови Києва Леоніда Черновецького.

Нагадаємо, що 12 липня 2012 року Київрада дострокового припинила повноваження київського міського голови Леоніда Черновецького. За відповідне рішення проголосувало 110 депутатів. Напередодні, 1 червня Черновецький написав заяву про відставку.

Be First to Comment

Залишити відповідь