Press "Enter" to skip to content

Американські науковці стривожені, ураган «Ірма» загрожує ряду атомних станцій США

Два атомні електростанції у Флориді готуються зупинити реактори, якщо ті опиняться на шляху потужного урагану «Ірма», який нині бушує в Карибському морі.

Фірма Florida Power and Light (FPL) оголосила, що якщо «Ірма» продовжить рухатися своїм нинішнім курсом, то буде зупинено чотири реактори на двох АЕС. FPL здійснює керівництво атомною електростанцією St. Lucie на острові Хатчинсон і Turkey Point на березі затоки Біскайне.

Очікується, що в суботу «Ірма» наблизиться до Флориди. Вже розпочато евакуацію туристів та мешканців Флорида-Кіз (Кораловий острів), пише Політик посилаючись на Глобал Аналітик.

За даними американського агентства Enki Research, на яке посилається AFP, грошовий еквівалент шкоди, яку ураган «Ірма» може завдати Сполученим Штатам, Антильським островам та Карибському басейну становитиме 120 мільярдів доларів.

Florida Power and Light

Florida Power and Light

Таким багатим американським містам, як Майамі, Вест-Палм-Біч або Форт-Лодердейл ураган може завдати шкоди на 100 мільярдів доларів, вважає Чак Уотсон, засновник агентства Enki Research. «Це запаморочлива сума. Ірма може виявитися найдорожчим ураганом в історії. А ситуація розвивається щогодини», — каже він.

Що стосується Сполучених Штатів, то з точки зору матеріальних збитків «Ірма» може завдати більшої шкоди, ніж ураган «Харві», який нещодавно обрушився на Техас і частково на Луїзіану. Enki Research оцінює збитки від нього у 78 мільярдів доларів.

Enki Research порівнює «Ірму» з пам’ятною «Катріною», яка в 2005 році зруйнувала штат Луїзіана на півдні США і коштувала 118 мільярдів доларів.

«Для страхових кампаній «Харві» не був великою проблемою, але «Ірма» стане катастрофою», — прогнозує Чак Уотсон. За даними Американського інституту страхування, в 2016 році лише незначна кількість власників нерухомості в США (12%) була застрахована від шкоди, яку може завдати водна стихія.

Вашингтон

Вашингтон

Ураган «Ірма», який досягне берегів Флориди наприкінці тижня може виявитися найнебезпечнішим від 1992 року, коли узбережжя США зазнало удару від урагану п’ятої найвищої категорії «Ендрю».

Be First to Comment

Залишити відповідь