Press "Enter" to skip to content

В України є далекобійна високоточна зброя: експерт про “бавовну” в Рязані

Удари на 500-800 кілометрів у тил Росії свідчать, що в України є далекобійна високоточна зброя.

Про це сказав військовий експерт Олексій Гетьман в ефірі телемарафону, коментуючи сьогоднішні удари по нафтозаводу в Рязані (Росія), інформує ПОЛІТИК з посиланням на УНІАН.

Він наголосив, що удари відбуваються по російських підприємствах, які працюють на військово-промисловий комплекс ворога і це є законна ціль, яку ми маємо право атакувати.

За його словами, вже 9 областей Росії були атаковані українськими БПЛА. “Це означає, що ми маємо далекобійну високоточну зброю і ворог не може перехоплювати її удари на 100%, бо якби перехоплювали, як вони кажуть, то не горіли б нафтобази”, –  наголосив Гетьман.

За його словами, Україна б’є по нафтобазах, бо звідси йдуть паливно-мастильні матеріали для техніки, яка зараз у ворога на лінії фронту в Україні. “Тому це військова ціль, яку треба нищити в той час коли ворог робить шалені наступальні дії”, – підкреслив експерт.

Гетьман сказав, що ворог “видихається”, його вистачить на такі потужні дії на лінії фронту як зараз ще максимум до кінця цього місяця. “А щоб пришвидшити його “видихання” нам треба нищити нафтобази, центри логістичні, тобто нищити тил, який підживлює війська, які ведуть бойові дії на фронті. Це законна ціль”, – наголосив він.

“Бавовна” у росії – деталі

Як повідомляв УНІАН, невідомі безпілотники атакували нафтовий завод у російській Рязані. Значних пошкоджень зазнала одна з установок. Це сталося рано вранці 13 березня. Очевидці чули кілька вибухів, а потім побачили стовп густого диму над підприємством.

Атаку безпілотників офіційно підтвердив губернатор Рязанської області Павло Малков. За його словами, є постраждалі, внаслідок удару почалося займання.

Вчора, 12 березня губернатор Нижегородської області заявив, що дрони атакували “об’єкт паливно-енергетичного комплексу в промзоні” і спровокували пожежу. Йшлося про установку первинної перегонки нафти на Нижегородському НПЗ, що належить компанії “Лукойл”.

Be First to Comment

Залишити відповідь