Press "Enter" to skip to content

Атаки на Роботине: офіцер резерву пояснив, чому росіяни “вчепилися” у цей виступ

Він наголосив, що на тій ділянці фронту Сили оборони зайняли вигідні позиції.

Російські загарбники не полишають спроб захопити українські позиції в селі Роботине Запорізької області вже понад пів року, але успіху ворог не має. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів військовий експерт, офіцер резерву Повітряних сил ЗСУ Андрій Крамаров, інформує ПОЛІТИК

“Вони цей виступ намагаються зрізати давно. Роботинський виступ – це фактично наш умовний успіх за літо, коли нам вдалося на Запорізькому напрямку вклинитися між першою і другою лінією оборони ворога. І ось у цьому місці в нас, скажімо так, надлом. Тобто ми якраз перебуваємо між фортифікаційними укріпленнями. І це, звісно, створює певний дискомфорт для окупантів”, – зазначив він.

За словами Крамарова, коли в українських захисників буде достатньо засобів, вони просуватимуться далі на цьому напрямку. І ворог це розуміє, але можливостей для того, щоб запобігти цьому руху у окупантів немає.

“І тому перед ними стоїть завдання вже понад шість місяців — вибити нас із Роботинського виступу”, – пояснив він.

Офіцер резерву наголосив, що на тій ділянці фронту Сили оборони зайняли вигідні позиції.

“І все це — досить малими силами. Буквально 10 осіб можуть утримувати більше роти ворога. Ми їм там ефективно завдаємо ураження бронетехніки, артилерії”, – розповів Крамаров.

Він додав, що наступальні дії противника на тому напрямку не настільки інтенсивні, як в районі Часового Яру чи Авдіївки. За його словами, ворог атакує з інтервалами в чотири-пʼять днів.

“Вони не такі інтенсивні, як на інших напрямках, однак окупанти постійно намагаються нас вибити. У них нічого не виходить, вони відходять і через кілька днів знову намагаються”, – резюмував він.

Be First to Comment

Залишити відповідь