Press "Enter" to skip to content

У Росії портрет Навального визнали символом екстремізму

Раніше екстремізмом визнали й прізвище покійного опозиціонера.

У Росії фотографію покійного опозиціонера Олексія Навального визнали символом екстремізму. Як пише “Новая газета”, таке рішення ухвалив Жовтневий суд міста Мурманськ, інформує ПОЛІТИК.

“Публічна демонстрація фотозображення Навального є пропагандою атрибутики та символом екстремістської організації”, – ідеться в ухвалі суду в адміністративній справі місцевої жительки Марини-Вікторії Нагорних.

Як випливає з матеріалів справи, жінка розмістила фото Навального в заростях дерев біля житлового будинку. Це діяння було визнано судом “публічною демонстрацією символіки екстремістської організації”. Як покарання суд відправив росіянку в ізолятор тимчасового тримання на сім діб.

Примітно, що новий вирок жінка отримала одразу, щойно вийшла на свободу після “відсидки” аналогічного терміну за публічну демонстрацію не менш “екстремістського” прізвища “Навальний” на плакаті.

“Прізвище “Навальний” міститься в найменуванні руху “Штаби Навального”, який визнаний судом екстремістським, а його діяльність заборонена”, – йдеться в рішенні суду.

Be First to Comment

Залишити відповідь