Press "Enter" to skip to content

Завдяки чому ЗСУ почали частіше збивати літаки РФ: пояснення Defense Express

Останнім часом захисники українського неба збивають все більше російських винищувачів Су-34 та інших ворожих бортів. Найімовірніше, це стало можливим не через надходження певних типів зенітних ракет, а завдяки майстерності наших підрозділів протиповітряної оборони. 

Про це в ефірі “Еспресо” сказав військовий експерт порталу Defence Express Іван Киричевський, передає OBOZ.UA, інформує ПОЛІТИК

Він наголосив, що зараз питання полягає не в тому, чим саме збили російські літаки, а що це вдалося зробити всупереч тим заходам, до яких вдається ворог, щоб протидіяти українській ППО.

“Наша ППО навчилась діяти під постійним пресингом противника у прифронтовій зоні й навчилась збивати російські літаки. Навряд чи така інтенсивність збиття пов’язана з надходженням тих чи інших типів зенітних ракет. Скоріше це вже оперативна майстерність наших Протиповітряних сил”, – зазначив Киричевський.

Про те, що наші сили ППО навчилися збивати бойові літаки окупантів, свідчить ціла низка втрачених ворогом бортів протягом одного лише останнього місяця. А у вівторок, 27 лютого, у день інтенсивних боїв воїнам вдалося приземлити два російських літаки Су-34.

Експерт також зробив припущення щодо того, які види озброєння захисники неба могли використати для цього.

“Це може бути Patriot у різних комбінаціях. Навіть в рамках проєкту FrankenSAM говорили про різні західні деталі. Також деякі наші структури заявили, що в нас з’явилася “Зірка смерті” під назвою “комплекс С-200″, який має заявлену паспортну дальність ураження повітряних цілей до 250 км. Ще ми маємо італійсько-французькі комплекси SAMP/T, які теж мають доволі високу дальність ураження аеродинамічних цілей”, – сказав він.

Be First to Comment

Залишити відповідь